FAQ

Hur kan jag vara säker på att kaminglaset eller insatsglaset inte går sönder i transporten?

Även om vi använder en förpackning som är designad för ändamålet finns det en liten risk. Är paketet skadat så ta inte mot det (tar du emot det går det inte att reklamera).

Ska jag alltid byta glasfiberpackningen?

Nej, om den redan är nyligen bytt och tät behövs det inte. Väljer du ett självrengörande glas rekommenderar vi alltid ett byte av packning.

Skruvarna i min kamindörr sitter fast, hur plockar jag ur mitt glas?

Applicera en penetrerande olja och låt den verka i ett par timmar.

Jag är inte säker på hur jag ska ta mått (t.ex. på grund av att mitt glas är trasigt eller saknas)?

Det är ibland svårt att ta mått. Med hjälp av våra råd bör du ändå lyckas (se Monteringstips). En något för liten skiva är bättre än en för stor.

Hur paketeras insatsglaset eller kaminglaset?

Vi använder ett kartongsystem som har en perfekt passform till varje glas, tillsammans med mjuka distanser som perfekt skyddar glasen under transporten.

De glas ni erbjuder, är de av samma kvalité som originalet?

Ja. Neoceramglas som vi tillhandahåller är det som de flesta stora märken använder i sina originalglas, exempelvis Invicta.

Jag vet inte märket på min kamin eller insats, vad gör jag?

Leta upp formen på ditt glas på vår site (fliken 4mm Planglas om det ett rektangulärt glas, och fliken Specialglas för övriga former), så kan du enkelt måttbeställa ditt glas.

Är glaset kompatibelt med gas?

Ja

Är glasögon kompatibel med en ugn?

Ja

Har ni glas med screentryck?

Nej, men du kan göra det själv med hjälp av värmetålig färg. Applicera i tre skick (varje skick bör torka i 24h). Använd maskeringstejp på de delar du vill behålla klara.


Våra åtaganden