Fördjupad guide till eldstad och insatsglas

Nuförtiden gör framsteg när det gäller eldstadsutrustning, insatser eller vedspisar att du inte bara kan njuta av visionen av lågorna i ditt hem tack vare glasformat med flera utföranden utan framför allt för att förbättra prestanda hos dina värmeapparater. Du gör stora besparingar! Samtidigt som du får energioberoende.

Glastyperna är huvudsakligen gjorda av glaskeramiskt glas. Detta material, som tål höga temperaturer (upp till 800°C), är idealiskt för kaminer och eldstäder.

Men alla glasrutor har inte samma kvalitet eller de standarder som är avgörande för säkerheten i dina installationer.

Oavsett vad du väljer rekommenderar vi självklart att du väljer glas som uppfyller de tekniska standarder som krävs nedan; ISO9001-certifierad och att köpa ditt fönster och dess tillbehör från erkända proffs kommer att garantera din säkerhet och sinnesfrid.

Beställ ditt eldstadsinsatsglas här

Ett hus utrustat med högpresterande, högkvalitativa värmeapparater som uppfyller gällande standarder är ett mervärde i form av fastighetsvärde.

  • Vårt företag Vitreflam i Frankrike är specialiserat på eldstads- och spisinsatsglas, efter mått och märke.

Våra glasmästare är särskilt noga med att skära ditt glas samt forma och polera dess kanter, vilket garanterar en oklanderlig finish.

Vår självhäftande flättätning av glasfiber, en viktig produkt när du installerar ditt nya fönster, är självhäftande och lätt att installera! Tätning, optimerad förbränning och garanterad säkerhet!

  • Med vår intuitiva glasvalsmodul kan du med bara några klick hitta det glas som passar perfekt för din enhet från ett omfattande sortiment som är kompatibelt med mer än 600 modeller.

  • Oavsett om ditt format är traditionellt, med speciella former, eller om du vill skräddarsy, konfigurera måtten på ditt fönster gratis, lägg till dess alternativ; Självrengörande, dess tätning, du får ett konkurrenskraftigt, tydligt och exakt pris!

På Vitreflam är vi fast beslutna att upprätta en exakt, professionell offert som uppfyller försäkringskraven.

  • Med våra förstärkta förpackningar och pålitliga transportpartners är du säker på expressleverans till ditt hem.

  • Vår kundtjänst står till din tjänst för att snabbt svara på dina behov.

Vilken typ av glas för en öppen spis?

På Vitreflam har vi valt Néocéram glaskeramiskt glas, känt för sin hållbarhet och motståndskraft. Denna typ av glasrutor används ofta som originalutrustning av de största märkena, såsom Godin, Philippe, Invicta, Supra, Jotul och Turbo Fonte.

Detta glas, som är kompatibelt med mer än 600 modeller, tillåter även specialtillverkning, oavsett vilket format du väljer! Platta, rundade, prismatiska, våra spegeltillverkare garanterar noggrann formning och efterbehandling.

Finns i en självrengörande version, detta glas gör rengöringen mycket enklare, minskar sotuppbyggnad och ger oklanderlig klarhet till ett konkurrenskraftigt pris!

Vem byter spisfönstren?

Att byta ut spisglas kan vara en knepig uppgift beroende på dess storlek.

Men att installera planglas är tillgängligt för gör-det-själv-entusiaster!

Vitreflam ger dig detaljerade instruktioner med filmer för montering samt en komplett guide om byte av insats , vedspis och eldstadsglas . Du hittar råd och tips om hur du snabbt och säkert installerar ditt fönster.

För glasögon i speciella format rekommenderas att anlita en fackman, som kommer att omfattas av sin egen yrkesförsäkring.

Vår kundtjänst finns också tillgänglig för att erbjuda råd och teknisk support.

Varför går glaset på en insats sönder?

Glaset på en insats kan gå sönder av olika anledningar. Oavsiktliga stötar och termisk stress är de vanligaste orsakerna.

Försäkring och öppen spis glas.

Vid en krossad ruta är det viktigt att kontrollera ditt försäkringsskydd. I vissa fall kan försäkringen täcka skadan, men det beror på villkoren i ditt avtal.

  • Det är lämpligt att kontakta din försäkringsgivare för att få reda på detaljerna om din täckning.
  • Var noga med att välja vedträ i rätt format för storleken på dina enheter.

Att välja lämpliga vedstockar är inte bara en fråga om storlek, utan också om förbränningskvalitet.

Lövträ, som ek, bok eller ask, är att föredra eftersom de brinner längre och vid högre temperatur, vilket minskar termiska variationer som kan skada glaset.

Dessutom producerar dessa träslag mindre sot och harts, vilket hjälper till att bibehålla glasets klarhet och optimera förbränningen.

Träets fuktighet: en nyckelfaktor.

Träets fuktighetsnivå är också ett avgörande kriterium. Vältorrt trä, med en luftfuktighet på mindre än 20 %, garanterar en effektiv och ren förbränning, samtidigt som glasets exponering för extrema och ojämna temperaturer begränsas.

Trä som är för blött orsakar ofullständig förbränning, genererar mer rök och avlagringar på glaset och ökar risken för termisk stress som kan orsaka sprickor eller brott.

  • Det är viktigt att välja kvalitetsfönster, som de som erbjuds av Vitreflam, utformade för att motstå dessa begränsningar och minimera risken för brott. Genom att kombinera kvaliteten på ditt glas med den på träet som används säkerställer du en uppvärmningsupplevelse som är säker, behaglig och ekonomisk.

När ska man byta glas på en eldstadsinsats?

Det är avgörande att byta inglasning på dina värmeapparater, oavsett om det är en insats, en öppen spis eller en vedspis, så fort det uppstår sprickor eller synliga skador som leder till värmeförlust, tätning samt giftiga ångor.

Om identifikationsskylten på din värmeapparat är oläslig eller saknas, är allt du behöver göra att inventera detta med hjälp av vår praktiska guide för att byta glas på en eldstadsinsats.

Vitreflam-fönster är designade för att hålla, men regelbunden övervakning är nödvändig för att upptäcka eventuella tecken på försämring. Snabbt byte säkerställer säkerheten och effektiviteten hos din eldstad eller kamin.

Vänta inte längre! Våra produktlager uppdateras regelbundet!

Underhåll av skorstensfönster.

Fönsterputsning är viktigt för att ha fri sikt över lågorna och säkerställa att din eldstad eller kamin fungerar korrekt. Vitreflam självrengörande fönster förenklar denna process.

För djuprengöring rekommenderas miljövänliga lösningar som vit vinäger, bakpulver eller specifika rengöringsmedel för spisglas. Dessa metoder är effektiva och säkra för miljön.

För att avsluta vår guide om eldstad och insatsglas, är det kloka valet av kvalitetsglas avgörande för säkerhet, energiprestanda och visuell komfort i ditt hem.

Vitreflam utmärker sig för sitt utbud av tåliga och estetiska glaskeramiska glas, lämpliga för en mängd kaminer och eldstäder.

Våra produkter, som överensstämmer med gällande standarder, är designade för att stå emot höga temperaturer, samtidigt som de tillåter en fantastisk utsikt över lågorna.

Vårt urval inkluderar skräddarsydda alternativ för att perfekt passa varje behov, med en pålitlig leveransservice som säkerställer att ditt glas kommer direkt till ditt hem.

  • Installationen underlättas av våra självhäftande tätningar och en uppsättning praktiska tips, som säkerställer vattentäthet och felfri montering.

  • För underhåll hjälper våra ekologiska tips baserade på vit vinäger och bakpulver dig att behålla klarheten i din glasering.

Vitreflam har åtagit sig att erbjuda excellens och tillfredsställelse genom lyhörd kundservice, redo att guida dig i dina val av format, dimensioner och nödvändiga tillbehör.

Vi erbjuder högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser, vilket garanterar säkerhet och hållbarhet.

Genom att välja Vitreflam väljer du en optimerad upplevelse, som kombinerar komfort, estetik och energieffektivitet.

För alla förfrågningar eller råd står vårt team till ditt förfogande, redo att berika din hemkomfort.

Anförtro oss dina glasbehov för garanterad sinnesfrid.

Beställ ditt eldstadsinsatsglas här